top of page

Mindfulness-kurssi
LÖYDÄ RAUHA KIIREEN KESKELLÄ
Läsnäoloa arkeen

Lauantaina 20.11. ja 11.2. klo 10-15

Zoom välitapaaminen ma 29.11. klo 18-19

(Välitapaamiselle voidaan sopia myös muita aikoja ryhmän aikataulujen mukaan)

Onnenpaikka, Turku

& Live Online

UUTUUS!
TURUSSA JA ETÄNÄ

Mindfulness-kurssi (M-FP)
LÖYDÄ RAUHA KIIREEN KESKELLÄ
Läsnäoloa arkeen

Tämä lyhyempi mindfulness-kurssi sopii sinulle, joka kaipaat rauhaa ja läsnäoloa arkeesi, mutta tuntuu, että pysähtymiselle ei ole aikaa. Kurssin harjoitukset on helppo sovittaa omaan arkeen.

Kurssi järjestetään kahtena lauantaina. Ensimmäinen tapaaminen on lauantaina 20.11. ja toinen kolmen viikon kuluttua 11.12. Välissä teet päivittäisiä harjoituksia kotona. Lisäksi kokoonnumme puolivälissä lyhyeen Zoom-tapaamiseen.

 

Löydä rauha kiireen keskellä -kurssi vahvistaa resilienssiä, eli kykyä selviytyä muutoksista. Se auttaa selviämään arjen haasteissa kohtaamistamme normaaleista epämiellyttävistä tunnetiloista. Opit keinoja, joiden avulla voit lievittää ahdistuneisuutta, stressiä, surun tunnetta, levottomuutta ja uupumusta.

Mindfulness-kurssi M-FP, löydä rauha kiireen keskellä

Kurssi pohjautuu stressinhallintaan suunniteltuun MBSR-menetelmään sekä siitä kehiteltyyn MBCT -menetelmään, jossa mindfulness yhdistyy kognitiiviseen terapiaan ja joka kehitettiin erityisesti masennuksen hoitoon. Löydä rauha kiireen keskellä kokoaa näistä kahdesta tehokkaasta menetelmästä parhaat opit, jotka auttavat selviämään tavallisesta arjesta tyytyväisempänä ja rauhallisempana. Oxfordin yliopiston Mindfulness Centerin kehittämän kurssin virallinen nimi on Finding Peace in a Frantic World (M-FP).

Tämä kurssi on sinulle, jos kaipaat

 • mielenrauhaa ja tasapainoa

 • keskittymiskykyä

 • stressinhallintaa

 • kehon ja mielen hyvinvointia
   

Tapaamisissa keskitymme mindfulness-harjoituksiin, sekä oman mielen, omien ajatusten ja tunteiden tarkkailuun. Opit tunnistamaan itsellesi haitallisia ajattelu- ja toimintamalleja ja päästämään niistä irti. Kurssi ei tarjoa ikuista autuutta, sillä jokainen meistä kokee kipua, epäonnistumisia, kärsimystä ja epämiellyttäviä tunteita. Mutta kurssi tarjoaa välineitä ja keinoja, joiden avulla opit ymmärtämään, mistä juuri sinä löydät todellista rauhaa ja tyytyväisyyttä elämääsi.

Harjoittelet kolmen viikon aikana myös itsenäisesti päivittäin. Harjoitukset ovat lyhyitä ja helposti arkielämään sovitettavia. Päivittäisiin harjoituksiin tulisi mielellään varata noin 20 minuuttia aikaa, jos mahdollista. Mutta lyhyetkin harjoitukset jo auttavat. Itsenäisen harjoittelun tueksi saat äänitteinä ohjatut harjoitukset. Saat lisäksi kirjallista materiaalia halutessasi joko sähköpostiisi tai tulostettuna.

Kahden lauantaipäivän välissä pidämme vielä lyhyen välitapaamisen etäyhteydellä. Saat tukea harjoitteluusi ja motivaatiota kotiharjoitusten tekemiseen. Välitapaamiselle voidaan sopia myös muita ajankohtia tarpeen mukaan.

Kurssi soveltuu kaikille, oletpa sitten kiinnostuneena tulossa mukaan ilman aiempaa kokemusta tai mindfulness on jo tuttua. Olet ehkä käynyt mindfulness-kurssin ja huomannut sen positiiviset vaikutukset, mutta harjoitusten tekeminen on jäänyt arjen kiireiden keskellä. Tällä kurssilla voit taas kokea harjoitusten voiman ja saat uudenlaista rutiinia päivittäisiin harjoituksiin.

Lue lisää mindfulnessista.

Ohjaajasi

Kurssin ohjaaja Anu Varis on kouluttautunut M-FP “löydä rauha kiireen keskellä” -kurssin ohjaajaksi Oxfordin yliopiston Mindfulness Centerissä kurssin toisen kehittäjän Chris Cullenin opissa. Hän on lisäksi käynyt kahden vuoden CFM® MBSR -ohjaajakoulutuksen ja suorittanut sen jälkeen jatko-opintoina Brownin yliopiston mindfulness centerin ensimmäisen tason MBSR -ohjaajakoulutuksen sekä Bangorin yliopiston MBCT -ohjaajan erikoiskoulutuksen.

IMG_3664II.jpg

ONNENPAIKKA, NUMMENMÄKI

Tapaamme kahtena lauantaina Turussa, Onnenpaikan ihanan levollisessa salissa.Onnenpaikka sijaitsee Nummenmäellä hyvien liikenneyhteyksien päässä.


ETÄOSALLISTUMINEN
Voit myös osallistua etänä Zoomin välityksellä. Lue lisää etäosallistumisesta tästä.
 
 
TILA
Onnenpaikan salissa sinua odottaa valmiina joogamatto, meditaatiotyyny sekä viltti.

Tarjolla on kahvia, teetä, vettä, hedelmiä ja keksejä.

Pidämme päivän aikana myös yhteisen lounastauon, tuothan lounaseväät mukanasi. Tilasta löytyy jääkaappi ja mikroaaltouuni.

.


SAAPUMINEN
Saavuthan ajoissa, jotta ehdit rauhallisesti asettautua ja halutessasi ennen kurssin alkua nauttia kahvia tai teetä.

Pääset Onnenpaikkaan kätevästi pyörällä, linja-autolla tai omalla autolla. Vieressä on viikonloppuisin ilmainen pysäköintialue.

Osoite: Hakakatu 3, 20540 Turku

Online osallistuminen- 6 viikon kurssi

ETÄOSALLISTUMINEN
TULE MUKAAN HELPOSTI MISTÄ VAIN

Kurssille on mahdollista osallistua myös netin kautta.

 

Online-osallistujat ovat olleet kovin tyytyväisiä. Voit osallistua rauhassa kotoa, ilman matkustamista. Säästät aikaa ja monet pitävät myös siitä, että saavat tehdä harjoituksia omassa rauhassa. Ja kuitenkin saat myös ryhmän tuen ja kokemus on kokonaisvaltainen. Jos olet istunut videoyhteyden kautta palavereissa, tulet yllättymään!

Pääset kurssille helposti ja turvallisesti netin kautta mistä vain. Olet videon kautta läsnä, vaikka fyysisesti olet muualla. Näet ja kuulet ohjaajan koko ajan selkeästi ruudultasi ja ryhmäkeskustelujen aikana myös ryhmän. Harjoituksia tehdessä sinun ei tarvitse olla ruudun äärellä.

 

Ohjelma, jolla olemme yhteyksissä on helppokäyttöinen Zoom. Tarvittaessa saat opastusta Zoomin käytöstä.

 

Ohjaaja Anu Varis on kokenut ja kouluttautunut etäkurssien ohjaaja, voit siis luottavaisin mielin osallistua kurssille myös etänä.

 

Kurssilaisten palautteita etäosallistumisesta

"Zoomin välityksellä kurssille osallistuminen on mielestäni erittäin hyvä ja onnistunut kokonaisuus.Eikä tarvitse lähteä kurssipaikalle."

"Todella hyvä tapa osallistua."

"Ihanaa kun ei ole tarvinnut olla ryhmässä fyysisesti vaan tietokoneen välityksellä on voinut itsenäisesti harjoitella kotona."

Jos tulet mukaan etänä, tarvitset:

 • Rauhallisen tilan, josta voit osallistua.

 • Tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja mahdollisuus videoyhteyteen

 • Internet-yhteyden.

 • Tuolin, tyynyn tai muun mukavan istumapaikan

 • Joogamatto tai muu alusta kehomeditaatiota ja mindful-joogaa varten.

Laptop%2520On%2520Tray_edited_edited.jpg
Ilmoittautuminen 6 viikon kurssi
Anchor 1
Ilmainen tai maksa mitä pystyt
Testimonials 6 viikon kurssi Online: Testimonials

KURSSILAISTEN KOKEMUKSIA

Monipuolinen, kiinnostava ja kuitenkin sopivan läsnäoleva. Kiitos!

Tämä kurssi on ollut tosi ihana ja sellainen iso henkireikä.

Tämä kurssi on parantanut elämänlaatua enemmän kuin mikään muu aiemmin tekemäni asia.

Tiedostan ajatuksiani enemmän. En mene niin autopilotilla ja osaan olla itseäni kohtaan armollisempi.

Tämä on ollut antoisa retki oman itseni äärelle. Ihanaa oppia itsensä ja omien reaktioidensa tiedostamista ja niiden lempeää hyväksyntää.

bottom of page